Anders doneren (2)

We gaan van start. Internationaal. Geen start op Nederlandse bodem maar meteen met één concept de hele wereld over. Een keuze die we de eerste paar maanden gaan bezuren met naar alle waarschijnlijkheid vele vormen van bekende en onbekende problemen en chaos. Maar achter alle chaos ligt dan wel een globaal werkend systeem dat in meer dan 170 landen vorm en inhoud heeft.

Met meer dan 3.000 tests in allerlei situaties waarvan er letterlijk geen één faalde is het systeem rijp om zich in de praktijk te gaan bewijzen. De software werkt en presteert ook onder enorme druk foutloos. In de praktijk zal het nooit gaan voorkomen, maar op papier kunnen er meer dan 60.000 verzoeken simultaan worden afgehandeld. De taal van het systeem past zich automatisch aan aan de locatie van de bezoeker van het platform en we kunnen goede doelen zowel op volgorde als via een directory tonen en promoten.

Op zich zit ons werk er nu op. Maar we geven een eigen creatie niet uit handen voor het ook in de praktijk loopt zoals het ons voor ogen staat. Dus nu zijn we bezig om wereldwijd een netwerk van nationale contactpunten te realiseren. Op zich wel leuk om te doen, en het klinkt ingewikkelder dan het is. Via een kantoor- en secretariaatservice huren we vestigingsadressen en lokaal zoeken we contactpersonen. Dus meer dan de helft van het werk kunnen we gewoon van achter de laptop regelen.

Wel apart: in Nederland houden we het systeem nog even op stand-by omdat het conflicteert met de belangen van een ander project. Dus het kan wel januari worden voor we in Nederland voet aan de grond hebben en draaien.

Maar… we komen eraan.

En de naam?

Hoe het werkt?

Die informatie geven we in ons volgende berichtt.