Brief aan mijn Lief

Soms is een klus leuk, en soms is een klus heel erg leuk. Vraag van een klant: kunnen jullie iets maken waarmee mensen liefdesbrieven online kunnen plaatsen? Huh? Liefdesbrieven? Online? Dan leest iedereen ze toch? Misschien niet echt heel erg privé.

De dame in kwestie heeft er over nagedacht. En goed ook. Het idee is inderdaad heel erg leuk. En op zich niet al te ingewikkeld om in elkaar te zetten. Nog belangrijker: er is een goede markt voor ook.

De liefdesbrieven van vroeger zijn vervangen door appjes met een paar emoticons. De geest van de tijd zullen we maar zeggen. Maar hoe leuk is het als je een echte ouderwetse liefdesbrief schrijft en online zet waarvan alleen jij weet dat jij hem geschreven hebt en alleen jij weet voor wie de brief bedoeld is?

Maar moet je je beperken tot alleen liefdesbrieven? Zijn er niet heel erg veel dingen die je binnen een relatie wilt uiten of vertellen die je prima in een brief zou kunnen opnemen? Of gewoon een keer uiten wat je na zoveel jaar nog voor een ander voelt? Misschien zelfs wel voordat je een relatie hebt kenbaar maken dat je een relatie een kans wilt geven?

Als je achternamen verbant uit teksten is een gepubliceerde tekst al gauw anoniem, en zo kun je een heel leuk concept in de markt zetten. En laten we er niet omheen draaien: het is voor de lezer die de schrijver niet kent en niet weet voor wie de brief is bedoeld een soort voyeurisme, en daarmee is de site voor heel erg veel mensen leuk om te bezoeken.

We puzzelen nog even wat met de opmaak, maar voor eind augustus staat de website live.