Cinemaatjes

Fietsmaatjes kent vrijwel iedereen. Er zijn nog wel meer soorten maatjes. Stuk voor stuk initiatieven om er voor te zorgen dat mensen een beetje uit hun isolement worden getrokken. Vandaar dat wij een concept voor Cinemaatjes hebben opgezet.

Naar de bioscoop gaan is leuk. Maar als je alleen bent of je bent bijvoorbeeld erg slecht ter been dan is naar de bioscoop gaan misschien niet iets wat je snel doet. Of misschien is het zelfs onmogelijk. Dan is het handig als er iemand met je meegaat, dat vervoer als dat nodig is geregeld wordt en er een gewoon ouderwets gezellige middag of avond van wordt gemaakt.

Waar de ene persoon met wie een vrijwilliger naar de film gaat zelf naar de bioscoop kan komen en alleen graag iemand bij zich heeft gaan de kosten niet heel veel verder dan de twee kaartjes. Maar een ander moet misschien met een taxi worden opgehaald, of zijn er andere kosten die moeten worden gemaakt. Daarom hebben we per persoon die via ons concept naar de bioscoop gaat de kosten begroot als een stelpost van 50 euro.

Als je uitgaat van die 50 euro dan moet je een bron van inkomsten zoeken die er voor zorgt dat er voldoende geld binnenkomt om op jaarbasis met flink wat mensen naar de bioscoop te gaan. Sponsors dragen de kosten van de techniek, maar die 50 euro moet ergens vandaan komen.

We zijn voorzichtig bezig om dit uit te werken. Het is gewoon een heel erg leuk project, en de energie die we er in steken meer dan waard. Zodra er meer nieuws is melden we dat hier.