Dikkertje Dapper

Goed, de naam is voor wie te maken heeft met overgewicht wellicht een ietwat confronterend. Dikkertje klinkt niet zo heel erg positief of vriendelijk. Maar het ‘dapper’ maakt dat wel weer goed. En zo hebben we een naam die voor wie wil afvallen erg makkelijk te onthouden is. Nog leuker is dat we ook een eigentijds formule hebben om mensen die willen afvallen een flinke steun in de rug te geven.

Bent u te zwaar? Mogen er wel een paar pondjes af, of is op uw streefgewicht komen een kwestie van flink wat overtollige kilo’s kwijtraken? Van die kilo’s of pondjes afkomen is het probleem vaak niet. De meeste mensen kunnen als ze zich er toe zetten vrij makkelijk afvallen. U dus ook.

Het lastige zit hem vaak in het volhouden van een dieet. En waar dat al moeilijk kan zijn is er ook nog eens het feit dat van de mensen om u heen die het probleem van overgewicht niet kennen het begrip ten aanzien van hoe moeilijk afvallen kan zijn nul komma nul is.

Dikkertje Dapper heeft geen manieren om af te vallen, we hebben een formule die zich richt op onderlinge steun en het delen van manieren om af te vallen. Maar wel op een manier die eigentijds is. Geen calorieën tellen, geen verplichte wekelijkse weging.

Onze aanpak is veel eenvoudiger. U houdt een online videodagboek bij. Dat is de basis. Wekelijks? Dagelijks? Dat is aan u. En wilt u iemand iets vragen? Dan maakt u gebruik van de berichtenfunctie. U kunt vrienden toevoegen, mensen blokkeren en nog heel veel meer.

De gedachte daarachter is simpel. Als u een eigen videodagboek aanmaakt kunt u om te beginnen zelf al bijhouden hoe u vordert. De video’s die u plaatst zijn openbaar (iedere bezoeker kan ze zien), beperkt toegankelijk (alleen leden kunnen ze zien) of privé, wat betekent dat alleen mensen aan wie u permissie verleent ze kunnen zien. Welke toegang u aan welke video koppelt is aan u en kunt u op elk gewenst ogenblik wijzigen.

Het belangrijkste van het platform is onderlinge hulp en adviezen, en vooral ook begrip. Wat werkt wel, wat werkt niet, en even iemand om mee te chatten als u er even doorheen zit.

De formule is getest en werkt bijzonder goed. Wij denken dat de voornaamste reden daarvoor is dat er geen bedrijf achter zit dat baat heeft bij het door deelnemers volgen van een bepaalde manier van afvallen. Juist door mensen onderling goed met elkaar in contact te brengen worden er betere resultaten geboekt, en dankzij de video’s is het enorm persoonlijk.

Met Dikkertje Dapper gaan we naar verwachting in oktober live. Lijkt het u leuk om lokaal op te treden als onze contactpersoon, let dan op deze website. Rond half september gaan we beginnen met het werven en selecteren van de juiste mensen.