ressies.nl

Het milieu is belangrijk, we doen steeds meer groen en zo proberen we allemaal samen een steentje bij te dragen aan een betere wereld. En dat gaat allemaal lang niet slecht. Maar er zijn nog wel wat vraagstukken om op te lossen.

Eén van die vraagstukken is hoe je grondstoffen optimaal kunt hergebruiken. Dus recyclen we zoveel mogelijk. Maar een beetje een vergeten vraagstuk is hoe we producten die we kopen zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Dat scheelt namelijk een enorme hoeveelheid afval.

We klussen massaal aan ons huis. En wat blijft er over? Een half blik verf, een pak laminaat, een paar rollen behang. Dat soort zaken. En wat doen we er mee? Waar het kan gaat het terug naar de bouwmarkt, maar de rest verdwijnt in de schuur of op zolder. En jaren later gooien we het vaak alsnog weg.

Zonde. Want misschien is er bij u in de buurt wel iemand die nog net een half blik verf nodig heeft in de kleur die u heeft staan. Of iemand  die net een paar planken laminaat tekort komt. U heeft het staan, een ander heeft het nodig. Maar als je dat niet van elkaar weet blijven uw restanten in de schuur staan en koopt die ander een heel blik verf of en heel pak laminaat.

En zo staan er straks twee halfvolle blikken verf en twee keer zoveel planken laminaat in twee schuren. Dus dat moet anders.

Met ressies.nl hebben we een oplossing. U zet al uw restanten online, en mensen bij u uit de buurt kunnen zoeken naar restanten bij hen in de buurt. En dat kan meer zijn dan alleen spullen om mee te klussen. Gaat uw baby over op andere voeding en u heeft nog een vol blik staan? Blikken of potten voedsel die u niet meer gaat gebruiken voor de verloopdatum? Alle restanten waar een ander nog iets aan kan hebben kunnen online worden gezet.

Er zijn enorm veel dingen die u weg gaat doen en waar een ander nog wat aan kan hebben. Die spullen kunt u weggeven of verkopen. Dat is aan u. Maar wat telt is dat al die restanten worden gebruikt. Zo is er heel veel minder afval, en dat is goed voor het milieu.

De website ressies.nl gaat in september live.